miercuri, 24 august 2011

Explicaţia unui tânăr american care a atacat o femeie: “Sunt vampir şi sunt viu de peste 500 de ani”

\
Un american în vârstă de 19 ani, Lyle Bensley, a intrat prin efracţie în casa unor străini şi a atacat o femeie, muşcând-o şi lovind-o pe aceasta. Tânărul, prins ulterior de către poliţia din Texas, nu se afla sub influenţa drogurilor ci, pur şi simplu, susţinea că este un vampir, notează portalulgawker.com.
După ce s-a trezit în mijlocul nopţii atacată de cel ce pretindea că este un vampir, femeia a alergat în stradă, unde a reuşit să se adăpostească în maşina unui vecin. Atacatorul a alergat după ea pe stradă, însă nu a reuşit să o prindă. "Ne-a rugat să îl legăm deoarece nu doreşte să ne ucidă. Susţinea că îi este foame", a declarat ofiţerul Daniel Erickson, care s-a ocupat de încarcerarea lui Bensley.
Tânărul le-a declarat poliţiştilor că este "un vampir şi că se află în viaţă de peste 500 de ani". Paramedicii care l-au consultat pe Bensley spun că acesta nu se află sub influenţa drogurilor ci că, cel mai probabil, suferă de o boală psihică.

sâmbătă, 20 august 2011

VORBIREA CU CEI MORTI (NECROMANTIA )


Necromanţia  este o formă de magie în care cel care o practică încearcă să invoce spiritele persoanelor moarte, sub forma unor fantome sau chiar în trupul lor, în scopul aflării viitorului.
Necromanţia timpurie este văzută ca un fel de şamanism, în care sunt chemate spiritele strămoşilor sub formă de fantome.
Necromantia este divinitia prin invocarea sufletelor mortilor. Termenul deriva din cuvintele grecesti `nekros`=`mort` si `manteia`=`profetie`. Are si un inteles secundar reflectat intr-o forma alternativa si arhaica a cuvantului, nigromantic (o etimologie populara pornind de la latinescul `niger`=`negru`, in care forta magica neagra a `puterilor intunericului` este obtinuta de la morti sau actionand asupra cadavrelor. Un practicant al necromantiei se numeste necromant.

miercuri, 17 august 2011

Best Romance Korean Dramas (2011)



  • Boys over flowers
  • Playful Kiss 
  • Mary stayed out all night 
  • Personal Taste
  • Spring waltz
  • You're beautiful
  • Goong- Princess hours
  • Secret Garden
  • Coffee Prince
  • My Princess
  • My Girlfriend is a Gumiho
  • Dream High 

Joo Won - my love



ganeyo
jeomjeom nae sarangi ganeyo
boiji annabwayo
naega ireoke ulmyeo
gaji mallago bulleodo
unneyo
naneun gwaenchantago unneyo
apeuji annabwayo
naega sumi makyeoseo
mareul motago useodo
nae sarangi uneyo
geudaereul ijeuraneun apeun malboda
deo isang geudael bol su eopdan miryeon ttaemune
sarangira mal haeyo majimak sarangirago
geudae hanaman gieokaeyo
unneyo
naneun gwaenchantago unneyo
apeuji annabwayo
naega sumi makyeoseo
mareul motago useodo
nae sarangi uneyo
geudaereul ijeuraneun apeun malboda
deo isang geudael bol su eopdan miryeon ttaemune
sarangira mal haeyo majimak sarangirago
geudae hanaman gieokaeyo
nae sarangi uneyo
nae sarangi uneyo
dasineun sarangeul moreujyo
dareun sarangi ondamyeon
geureoke sarangi ondamyeon
nae useumdo nae nunmuldo
jul suga eopgetjiman
nae sarangi uneyo
geudaereul ijeuraneun apeun malboda
deo isang geudael bol su eopdan miryeon ttaemune
sarangira mal haeyo majimak sarangirago
geudae hanaman gieokaeyo
==============================================



It Goes,
My love goes more
Maybe You don't see
If I cry like this 
Even If I Tell You, " Don't Go"
I'm Smiling
I'm Okay I'm smiling
Maybe it doesn't hurt
I was stuck in my breath
Thugh I smile, I'm speechkless
My love is ckying
I should forget the painful words of yours 
No longer,
I can't see you because of stupidness
Say it is love,
It is the last love and 
Only one you ....I remember
I'm smiling
I'm Okay I'm smiling
Maybe it doesn't hurt
I was stuck in my breath
Thugh I smile, I'm speechkless
My love is ckying
I should forget the painful words of yours 
No longer,
I can't see you because of stupidness
Say it is love,
It is the last love and 
Only one you ....I remember
My love is crying
My love is .... crying
I don't know about love love again
If another love comes ,
If love comes like that...
Even if my smile ,of my tears 
Will not be able to give ,but 
My love is ckying
I should forget the painful words of yours 
No longer,
I can't see you because of stupidness
Say it is love,
It is the last love and 
Only one you ....I remember


Fortele Raului Absolut Vol 2

http://3.bp.blogspot.com/-m_KTHW2UhDo/TkPbY-BorgI/AAAAAAAAAd0/bKV3tj1gtHM/s1600/coperta.jpg

Concurs!!

Image and video hosting by TinyPic



Un nou concurs va asteapta pe blogul Carti cu Colti.Sunt puse la bataie 5 carti oferite de editura LEDA .
Mai multe aflati pe blogul Carti cu colti

신기생뎐 / New Tales of Gisaeng SOUNDTRACk




miercuri, 10 august 2011

Vampirii Sudului impreuna cu revista Bravo



Vampirii sudului vol. 1 - Morti pana la apus - Charlaine HarrisVampirii sudului vol. 3 - Clubul mortilor - Charlaine Harris
Până la urmă, cei de la BRAVO au acceptat să distribuie TRUE BLOOD/VAMPIRII SUDULUI în ediţie de chioşc împreună cu revista. De fapt, cu revistele (BRAVO şi BRAVO GIRL), ca să poată susţine un ritm săptămânal. Vor începe în septembrie, pe 27 parcă, cu primul volum, Morţi până la apus, si vor continua cu încă trei. Deci contractul e deocamdată pe 4 titluri. După ce vor vedea cum merg vânzările, vor lua o decizie cu privire la prelungirea contractului pentru restul volumelor.
sursa

luni, 8 august 2011

**99 trandafiri rosi si 1 trandafir negru

 fost odata o familie formata din 4 membri care traia in orasul Dark Town.Cei 4 membri erau:Ashley(13 ani)
,Josh(8 anii),mama si tatal lor.Peste 2 zile urma sa fie ziua fetei.Mama ei se duse la florarie cu gandul sa ii cumpere un buchet de flori.
Ajunsa acolo ii ceru vanzatoarei un buchet care sa contina 100 de trandafiri rosii.Vanzatoarea ii spuse ca nu are dacat 99 de trandafiri rosii si unul negru.Femeia ii cumpara asa.
Spre seara ajunse acasa.Toti dormeau.Femeia puse buchetul de flori langa patul fetei pentru ca ea sa il poate gasi
dimineata si pleca la culcare.La miezul noptii o mana iesi din trandafirul negru si o stranse pe fata de gat.A doua zi familia ei o gasi pe Ahley moarta dar nimeni nu stia motivul mortii ei.
Trecu o luna si peste 2 zile auea sa fie ziua de nastere a baiatului.S-a intamplat la fel.Trecu inca o luna.Peste 2 zile avea sa fie ziua sotului ei.Ea din nou se duse la florarie cumpara ce 99 de trandafiri rosi si pe ce negru,ii puse langa patul sotului cand el dormea doar xca in seara asta se hotara si ea sa ramana in camera ca sa vada ce se intampla.SEara vazu o mana care iesea din
trandafirul negru.Lua un cutit si taie mana.Sotul femei nu pati nimic.A doua zi se duse la florarie ca sa faca reclamatie dar cand a ajuns acolo a vazut ca vanzatoarea nu mai avea o mana!

Apartamentul 666




Intr-o zi de iarna…prin decembrie…o femeie care era in anul I de facultate , isi cauta un apartament in care sa stea cu chirie. A cautat tot felul de anunturi in ziar dar nimic….
Intro dimineata pe la ora 9 a.m. si-a cumparat un ziar local unde scria : ,,Cautam chirias … apartament cu 3 camere…” fetei i s-a parut foarte interesant si in acelasi timp ciudat deoarece era foarte ieftin…dar a acceptat sa mearga sa il viziteze deoarece nu strica.
Cand a ajuns acolo proprietarul apartamentului era foarte fericit ca si-a gasit un chirias…atat de naiv ca Liliana(fata cu pricina). Cand a intrat a simtit o prezenta stranie dar nu i-a dat atentie deoarece apartamentul era mirific si intr-o stare foarte buna si nu ii venea sa creada ca a gasit un loc atat de bun si la un pret foarte mic.
Dupa semnarea actelor ea este decisa sa se mute acolo in timpul facultatii…ciudat este faptul ca de cate ori o intrebau vecinii : ,,Unde teai mutat?”,ea raspunzand cu o mandrie inocenta : ,,In apartamentul 666”.De fiecare data vecinii erau uimiti de locul pe care fata il inchiriase… au incercat sa iii explice ca acel apartament a apartinut unei persoane foarte sadice care s-a spanzurat si de atunci nimeni nu a rezistat mai mult de 6 zile in acel apartament…acea entitate stranie facea totul strict legat de numarul 6…fetei nu i-a pasat de ce spune lumea , dar avea sa experimenteze pe pielea ei toate aceste crude adevaruri…
Pe data de 6 decembrie , seara , fata se baga in pat…era ora 11:06…nu a putut adormi deoarece avea o presimtire foarte stranie inauntrul ei…asa ca a mers sa-si faca o cafea pe la 11:50…
Exact la ora 12:06 cand femeia se uita la televizor…ea fiind pasionata de filmele de groaza…se aude un palid batut in usa…din ce in ce mai tare….bineinteles ca persoana batea de 6 ori.
Liliana se uita pe vizor si constata o privire inocenta de femeie…cu varsta intre 20 si 30 de ani…foarte alba si cu ochii rosii. Nu se sperie deoarece persoana pare a avea nevoie de ajutor…nicidecum nu parea vreo spargatoare…asa ca ii deschide usa si ii spune : ,,Te pot ajuta cu ceva?” … femeia devine din ce in ce mai agitata si are o privire din ce in ce mai bizara…,,Intra te rog!” ii spune victima pradatorului nestiind ce o asteapta…
-Te rog sa ma scuzi , sunt Dana si am venit sa-mi iau studiile pentru facultate…cand m-am mutat am uitat sa le iau deoarece a fost o mutare foarte in graba..
-Totusi am auzit ca in acest apartament a locuit o fata care am inteles ca era foarte sadica si a omorat o persoana in aceasta casa. Este adevarat?
Bineinteles ca pradatorul nu isi recunoaste niciodata faptele deci ii raspunde:
- Nu este adevarat…sunt numai povesti care nu isi au rostul(devenind din ce in ce mai agitata)
Discutia se sfarseste pe la ora 01:06 dimineata asa ca presupusa Diana pleaca spunandu-i ca i-a parut bine de cunostiinta….numai ca de atunci apare in fiecare seara exact la aceeasi ora si spune ca isi tot uita studiile la ea…
Fata nu vroia sa o jicneasca asa ca accepta vizita Danei fie ca vroia fie ca nu..pana cand s-a saturat sa tot stea treaza pana la ora 1…desi i se parea foarte ciudat faptul ca facea totul in numar de 6 si a intrat la banuieli…
Intr-o dimineata a dat de administrator care a incercat sa ii explice ca acea fata este moarta si ca nu are cum sa vina la ea deoarece a murit acum 6 ani de zile…
- Domnule , eu nu sunt nebuna si stiu ce am vazut . Daca nu ma credeti v-as ruga sa veniti diseara de la ora 12:06 la mine sa va arat ca nu am halucinatii si nici nu sunt nebuna deoarece studiez la facultatea de psicologie…
- Cum spuneti dumneavoastra..eu am sa vin…de la fiecare persoana care a locuit in acel apartament am primit plangeri…pana cand acele persoane au murit.
A venit si seara si fata isi asteapta ,,prietena” sa vina…numai ca in acea seara Dana vine mult mai schimbata…are o privire foarte sadica…ca si cum ar vrea sa te omoare pe loc…ochii mai rosii si mai plini de manie ca niciodata…si fata alba ca zapada…dar nu cea din povesti … cea parca desprinsa din filmele horror…
Liliana o intreaba pe fata de ce arata asa…dar nu primeste niciun raspuns…in acea seara Dana era foarte tacuta si suparata pe ceva. Tot repeta cuvintele : ,,Nu vreau sa fac asta…vreau ca cineva sa ma salveze!”
Precum o gazda politicoasa…incearca sa ii ofere o tigara.
-Nu multumesc..nu vreau…fumam si eu inainte dar m-am lasat pentru ca nu imi face bine la piele…am anumite arsuri .
-Nici macar o gura de cafea? Stiu ca e tarziu dar nu am altceva cu care sa te servesc…
-Bine eu o sa iau si tigara si cafea…dar sa stii ca o sa ma schimb si o sa imi apara o reactie alergica pe fata…
Fata crezu ca Dana glumeste numai ca s-a inselat…dupa ce a tras 6 fumuri de tigara si dupa ce a baut 6 guri din cafea fata incepe sa i se schimbe si sa aiba trasaturi diabolice ca de demon…
- Ce ti se intampla?!...intreaba Liliana speriata cu ochii larg deschisi…
Demonul ii raspunde
-Vezi??Proasto!!!E numai vina ta!!!Am vrut sa te avertizez …am vrut sa ma salvezi!!!Daca tu nu asculti poate ai sa asculti de cealalta latura a mea!
Dintr-o data demonul incepe sa o stranga pe fata de gat pana la sangerare si cu o privire dezgustatoare ii spune ca va muri in 6 chinuri groaznice: prima oara ii va taia 6 degete de la mana…a doua oara o va injunghia de 6 ori in picioare…a treia oara ii va smulge tot parul din cap pana la ultimul fir…a patra oara ii va taia buzele in 6 parti…a cincea oara ii va rupe ambele brate numai sa o vada cum sufera pana aproape de moarte…si in ultimul rand o va privi cu un amuzament desavarsit cum moare chinuindu-se de moarte…toate acestea sunt gandurile unei fantome sadice fara mila care nu poate trece de partea cealalta deoarece ii place iadul si tot ce ii ofera el…
Toate aceste lucruri au fost tragica imagine a mortii Lilianei…o fata in varsta de numai 20 de ani…
Fantoma inca mai face victime intr-un apartament din Pitesti…toate aceste lucruri fiind spuse din jurnalul fetei care cu o minte bolnava a fost pusa sa isi scrie in jurnal chiar si pe ,,patul mortii” numai pentru a-si imagina satisfactia de a vedea o victima scriindu.si sfarsitul

sursa

CONCURS Academia Vampirilor 1 de Richelle Mead



Christyna organizeaza un concurs .. premiul fiind primul volum din seria Academia Vampirilor de Richelle Mead.
Principala cerinta este sa urmariti blogul Bibliophile Mystery (casuta din dreapta unde dati follow,sau "inscrieti-va pe  site)

Mai Multe Aflati pe Blog-ul Bibliophile Mystery

Pentru o mai buna familiarizare cu subiectul


  • Rafinamente Cinefile
Este aproape imposibil sa tii pasul cu cadcada de filme si seriale cu teme vampirice.
Mai jos este o lista filme si seriale cu vampiri.
  • FILME
1. Dracula
2. Vampyr
3. Mr.Vampire
4. Amurg 
5. Luna Noua
6. Eclipsa
7. Interviu cu un vampir
8. Vampire Hunter D
9. Creatura Perfecta
10. Setea
11. Dracula 2000
12 Zapada Mortala

  • SERIALE TV
1. The Munsters
2. The Litlle Vampire
3 Forever Knight
4 . Kindred: The Embraced
5. Ultraviolet
6. Angel
7. Blade
8. Buffy, spaima vampirilor
9. Vampiri,crime si povesti de dragoste.
10 . Jurnalele vampirilor.

  •  Lecturi suplimentare
1. Vampires and Vampirism, Montague Summers ( 1929)
2. Ciclul Saint - Germain , Chelsea Quinn Yarbro( 1978-2008)
3. Jurnalele vampirilor , L.J. Smith ( 1991- 2009)
4. Colectionarul de istorie , Elizabeth Kostova ( 2005)
6 . Amurg, Luna Noua,Eclipsa,Zori de Zi - Stephenie Meyer
7. Casa noptii - R.C. Cast , Kristin Cast


Ecarn Mic, Visuri Mari

Televiziunea nu poate renunta,se pare ,la temele vampirice.

  • Dark Shadows
Acest lung serial difuzat in anii '60 si '70 a adus pe micul ecran varcolaci,zombi , monstrii creati artificial ,vrajitoare,vraci, calatorii in timp si un univers paralel.Serialul inca mai are public numeros si impatimit ( a fost unul dintre preferatlele lui Johnny Depp in copilarie.)
  • Buffy,Spaima Vampirilor
Buffy Summers este vanatoarea de vamoiri mereu ocupata ,care trebuie sa tina piept Guri Iadului.Ajutata de talentatii ei prieteni din Observatorul ei de incredere,Buffy se contrunta cu o sleahta de vampiri,demoni si alte creaturi apocaliptice care de care mai istete.In episoadele ulterioare, Angel , cel mai omenos vampir , se muta in Los Angeles si devine un erou supranatural care lupta impotriva celor rai.Cum sa nu!
  • Moonlight
Dupa ce a fost transformat de mireasa lui in noaptea nuntii Mick St. John devine un detectiv particular vampirizat,hotarat sa-si aduca o contributie la bunul mers al lumii.Astfel,incepe sa se ocupe de mistere si de situatii tensionate sexual cu ajutorul unei reportere,Beth Turner.Cu atatia vampiri televizati,petrecandu-si fiecare vesnicia incercand sa-si domine impulsurile,e de mirare ca au existat vreodata oameni care sa se teama de ei si de caninii lor.
  • True Blood
O adaptare sexi si sinistra a misterelor cu celebra Sookie Stackhouse,care utilizeaza asimilarea in societate a vampirilor ca pe o metafora a miscarii pentru drepturile civile.Sookie,o telepata din oraselul Bon Temps ,Louisiana ,traieste intr-o lume in care vampirii dispun de propria lor hrana sintetica.

Scris cu Sange : Vampirii in literatura

Lumea literara este plina de opere clasice care au mentinut viu taramul vampiric.


  • Vampirul ( 1819) - John Polidori
O poveste plina de tragism ,a renasterii si a nebuniei , creata de sangerosul Lord Ruthven (inspirat de " raul si periculosul " Lord Byron ) Scrisa in aceeasi saptamana si aceeasi vila ca Frankestein al lui Mary Shelly , povestea lui Polidori impleteste cu dibacie toate credintele disperate despre vampiri intr-un singur fir bine cladit.
  • Carmilla ( 1872)- Joseph Sheridan Le Fanu
O extraordinara poveste Gotica despre Carmilla , o misterioasa si splendida vampirita ,care haituieste tinere femei.Unul dintre primele romane cu vampiri,include metamorfoza si ofera ponturi utile privind trecerea prin usi incuiate.
  • Dracula ( 1897) - Bram Stoker
O varietabila biblie pagana destinata nou-venitilor in lumea vampirilor.Acest text clasic il prezinta pe contele Dracula in vreme ce pune la cale si apoi in practica un extrem de sangeros weekend londonez.Un nepretuit ghid pentru vampirii care isi pregatesc logistica pentru calatoriile pe destante lungi si tactice de evitare a inamicilor implacabili.
  • Salam's lot ( 1975) - Stephen King
Un scriitor vaduv se intoarce in placidul sau orasel din Maine , descoperind ca vampirii au pus stapanire de el, transformandu-i locuitorii in amatori de sange.Pe langa faptul ca a adus literatura vampirica in atentia publicului larg,romanul ofera sfaturinepretuite privind modalitatile de combatere a preotilor bagaciosi.
  • Cronicile Vampirilor ( 1976-2003)-Anne Rice 
Aceasta serie bogata,somptuasa , a carei actiune se intinde pe durata unui secol,este scrisa de bunica stilului gotic,Anne Rice.Este un ghid ingispensabil in psihologia,abilitatile si ierarhia vampirilor,destinat oricarei creaturi a noptii care se respecta.
  • The Bloody Chamber ( 1979) - Angela Carter
o abordare feminista a basmelor cu zane, aceasta culegere de povestiri nu este pentru cei slabi de inger.Transpunand subiecte antice in timpurile moderne , povestirile ii infatiseaza pe vampiri ca fiind creaturi aduse la disperare de apetitul lor si de nevoia de compasiune.Perfecte pentru orice vampir de sex feminin care isi cunoaste puterea.
  • The Gilda Stories ( 1991) Jewelle Gomez
Aceasta carte ofera informatii documentate despre vampirismul sustenabil,pe fondul istoriei afro-americane.O tanara sclava ( care devine ulteriori Gilda) isi povesteste viata si calatoriile ,creionand o imagine realista a vietii de zi cu zi a vampirilor.O privire mai placuta si mai delicata asupra lumii vampirice traditionale.
  • Lost Soul ( 1992)-Poppy Z. Brite
Un baiat pe nume Nothing ,care a stiut intotdeauna ca e oarecum diferit de ceilalti,isi descopera mostenirea vampirica si se confrunta cu o alegere teribila.Nu vei intalni eroi si idoli sublme aici.Stilul de viata al  acestor vampiri se axeaza mai putin pe etica si din plin pe pacatele grele.Este lectura perfecta pentru vampirii existentialisti si nihilisti.
  • Anita Blake,Vanatoarea De Vampiri ( 1993-2009) - Laurell K. Hamilton
Anita este o inventiva animatoare si totodata vanatoare de vampir in cadrul Echipei de Investigatiei Supranaturale Regionale.Povestirile politiste dure,populate de zombi,varcolaci,vampiri si zane, sunt indicate tuturor nou-venitilor in lumea supranaturala.
  • Bloodsucking Fiends ( 1995)-Christopher Moore
Aceasta poveste cu vampiri simpatica si dinamica are in centru viata moderna , dragostea are in centru viata moderna , dragostea si ce inseamna sa fii vampirin San Francisco . Urmarea ei,intitulata You Suck : A Love Story ,prezinta fragmente din jurnalul personal al adolescentei Abby Normal ,constituindu-se intr-un ghid esential pentru vampirii epocii moderne ( si pentru cei care ii indragesc )
  • Vampirii Sudului ( 2001-2009) - Charlaine Harris

Aflate la baza popularului serial TV True Blood ,cartile lui Harris infatiseaza recent constitutia comunitate de vampiri din orasele Louisianei,oferind sfaturi nepretuite pentru cei care vor sa traiasca alaturi de oameni fara a se ascunde .Actiunea este perceputa prin ochii telepatei Sookie Stackhouse,care se pomeneste azvarlita intr-un vartej de intrigi ,sange si iubire.

  • Amurg (2005-2008)- Stephenie Meyer
Aceasta serie extrem de indragita relateaza povestea iubirii juvenile dintre adolescenta Bella Swan si Edward Cullen , in varsta de 104 ani ,deruleaza in vesnic intetosatul oras Forks, din statul Washington.Un pretios ghid pentru cei indragostiti de vampiri vegetarieni morocanosi.
  • Academia Vampirilor ( 2007-2010) - Richelle Mead
Doi vampiri adolescenti se confrunta cu cea mai cumplita amenintare posibila: scoala. Jongland cu abilitatile si vulnerabilitatile personale ,fetele strabat un periculos, dintre dhampiri , mori si strigoi.

Dovezi istorice privind existenta vampirilor.

Desi unii uritori ignora dovezile privind taramul supranatural si stramba din nas la nobilele traditii vampirice,mortii vii au lasat in cursul istoriei urme provocatoare-cate un muritor care a scapat cu viata si cu o poveste ingrozitoare de depanat , cate un cadavru care nu s-a transformat in praf si pulbere,ori vreun vanator de vampiri care si-a consemnat faptele in scris.



  • Instrumente Vampirice
purtate in mici valijoare din piele si lemn , seturile de vanatoare ale vampirilor le-au fost dintotdeauna indinspensabile nimicitorilor.In ele se aflau cutite,tari de len , biblii,matanii si flacoane [ de parca asta ar nimicii un vampir].Te-ar interesa sa cumperi unul ? Poti gasi cate o adevarata bijuterie la comerciantii de antichitati sau la licitatii online.Seturile cu numele profesorului Blomberg sau al lui Nicholas Plomdeur sunt imitatii,fara a-si fi pierdut insa farmecul din acest motiv.

  • Cuvantul scris
Istoricii au consemnat vreme de secole marturii vizuale privindu-i pe vampiri.Cea mai veche dateaza din secolul al Xll-lea fiind inregistrata in lucrarea De nugis curialium (Fleacurile Curtenilor) , de Walter Map , ce reda evenumente din peregrinarile acestuia. Temuta Malleus Maleficarum ( Barosul Vrajitoarelor ) a inchizitiei se refera de asemenea si la vampiri.

  • Epidemii Vampiricii 
Desii rare, exista consemnari ale unor companii vampirice . Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute cazuri este cel si mai cunoascute cazuri este cel survent in aproximativ 1250 d.C .. Martorii oculari din Moravia ( o regiune a Cehiei actuale ) povesteau despre un vampir care in toiul noptii , isi sfasia lintoliul si o lua la fuga in pielea goala prin oras ,pentru a se hrani cu femei si copii adormiti . Intr-un alt caz de vampirism , istoricul britanic Wiliam din Newburgh( care a studiat numeroase stafii din Anglia secolului al Xll -lea ) ,scria despre un barbat care a raposat in vreme ce era martor la infidelitatea sotiei lui.Dupa ce a fost ingropat , iesea in fiecare noapte din mormant pentru a bantui satul din jurul Castelului Alnwick , si o misterioasa si neindentificata epidemie i-a secerat pe multi dintre sateni.Cand cadavrul i-a fost dezgropat , se zice ca ar fi fost plin de sange si deloc putrezit.Ca o tactica generala anti-vampiri,oamenii obisnuiau sa-i dezgroape pe vampirii nebanuitori si sa le arda inima ori sa le infinga un par in ea daca se mai afla sange in trupul lor.Exista si astazi numeroase situri si artefacte care ilustreaza acest obicei cumplit,insa eficient. [ aici trebuie sa ma bag si eu ..hi hi :) pai nu prea sunt de acord cu faptul ca ii omora cu un tarus infipt in inima.. de ce? pai vampirii nu sunt cei mai puternici ? ce credeti ca stateau ei acolo .." e ce sa fac si eu .. sunt plin , mi-e lene sa ma misc ..ee stau si eu sa imi infinga tignitul asta un tarus in inima ..k daca altceva nu am ce face " .. nu .. nu cred ]

  • Vampa Venetiana
Recentele excavatii efectuate in Venetia au scos la iveala ceva cu totul nepamantesc : un loc de veci vampiric din secolul XVI - lea.Ingropata printre victimele ciumei de pe insula Lazzaretto Nuevo , femeia avea o piatra indesata in gura , pentru a o impiedica sa-si roada lintoliul si sa iasa din mormant.

vineri, 5 august 2011

Cei mai mari 7 demoni ai Universului




1) Belial (sau BaalialBeliarBelias , BeliallBelielBilaelBelu,MatanbuchusMechembuchusMeterbuchus)

belial
Etimiologia cuvântului este necunoscută, dar cei mai mulţi traduc acest cuvânt ca “fără valoare”. Într-un apocrif ebraic intitulat”Cartea Jubileelor“, cei necircumscrişi sunt numiţi “fiii lui Belial”. În scriptura islamică, se spune că demonul Belial ar fi petrecut la un ospăţ al unui sărac, şi l-ar fi hrănit pe un om bogat cu resturile vomate. Atunci când cel bogat n-a mai avut nevoie de el, a fost trimis în lumea subterană pentru a-l servi pe însuşi Satan.
Într-o carte de practici de evocare a demonilor, se spune că Belial este un rege puternic, ce conduce peste 50 de legiuni de demoni, şi a fost creat imediat după Lucifer. Belial apare şi în Biblie, ca în următorul pasaj:


Cor.II (6:15): “Şi ce învoire este între Hristos şi Beliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?”

Celebrul vizionar Edgar Cayce, vorbind despre existenţa Atlantidei, afirma că societatea atlantidică era divizată în două fracţiuni: una bună, denumită “fiii legii” şi alta malefică denumită “fiii lui Belial”.
2) Beelzebub (sau Ba‘al Zebûb, Baal-Zebub)
beelzebub
Ba‘al Zebûb înseamnă “Stăpânul lui  Zebûb” şi se referă la un loc necunoscut denumit “Zebûb”, sau mai semnifică “Stăpânul muştelor” (ba’al este cuvântul evreiesc pentru “stăpân”, iar “zebûb”înseamnă “muscă” tot în ebraică).Acest nume de demon apare pentru prima dată în Biblie, atunci când regele Ohazia al Israelui, rănindu-se după ce a căzut dintr-un foişor, trimite nişte mesageri pentru a-l întreba pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului, când se va vindeca: Regi IV (1:2): “Iar Ohozia, căzând printre gratiile foişorului său cel din Samaria, s-a îmbolnăvit şi a trimis soli şi le-a zis: “Duceţi-vă şi întrebaţi pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului: Mă voi însănătoşi eu oare din boala aceasta?” şi aceştia s-au dus să întrebe. Profetul Ilie îi spuen regelui Ohozia să moară, căci, în loc să-l întrebe pe Dumnezeu când se va vindeca, el a vrut să-l întrebe pe demonul Baal-Zebub.
Baal-Tebub apare şi în Noul Testament, ca nume alternativ pentru Satana: Matei (12:26-27): “Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăţia lui? Şi dacă Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii voştri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători”.
Conform ocultistului din secolulul al XVI-lea, Johann Weyer, Beelzebub a condus o revoltă de succes împotriva lui Satan, şi este locotenentul şef al lui Lucifer, împăratul Iadului. Exorcistul din scolul al XVII-lea, Sebastien Michaelis, îl plasa pe Beelzebub în rândul celor 3 îngeri căzuţi, alături de Lucifer şi Leviathan.
3) Astaroth
astaroth
În demonologie, Astaroth este considerat a fi “prinţul Iadului”, un demon foarte puternic, ce are înfăţişarea unui bărbat nud, cu aripi, ce ţine un şarpe într-o mână şi călăreşte o bestie ce are aripi de dragon şi coadă de şarpe. Acest demon ispiteşte oamenii prin lene, vanitate şi filozofii raţionale; adversarul său este Sf. Bartolomeu. Pe de altă parte, Astaroth poate să-i facă pe oameni invizibili şi-i conduce către comori ascunse.
Conform altui autor, Francis Barrett, Astaroth este prinţul acuzatorilor şi inchizitorilor. Se spune că el are putere mai mare de atac asupra oamenilor în luna august.
4) Leviathan
leviathan

Conform demonologiei, este unul din cei şapte prinţi ai Iadului, având înfăţişarea unui monstru marin.
Cuvântul “leviathan” în ebraică înseamnă “cel care îl adună pe el însuşi” sau “cel care este scos afară”. Există multă confuzie despre traducerea cuvântului în contextul lui biblic; oricum, se pare că se referă la un animal imens, cu siguranţă legat de apă. Unii traducători cred că acest cuvântul poate face referire la un crocodil, alţii la o balenă, sau chiar şi un vas mare.
Conform legendei, Leviathan a fost o creatură care sufla foc, de asemenea dimensiunea imensă, acele puncte de fierbere pe mare când înota acesta la suprafaţă. Cu cruzime şi fără frică, guvernează peste toate făpturile mării. Pielea lui Leviathan este ca o cămaşă de zale dublă care se suprapune cu scări din ce în ce mai mari pe măsură ce se ajungea în spatele acestuia. Săbiile şi harpoanele nu vor avea efect asupra acestei protecţii. Scoate fum pe orificiile nazale şi flăcări pe gură. Aripile de peşte iradiază sclipitoare, luminoase, şi ochii lui sunt că zorii dimineţii.
5) Belphegor
belphegor


Belphegor este un demon al descoperirilor şi invenţiilor. Seduce bărbaţii apărând în ochii lor ca femeie, ceea ce, să recunoaştem, e încă bine, şi oferindu-le bogăţii, ceea ce, pentru unii, e şi mai bine. Moabiţii, care îl numeau Baalphegor, i se închinau pe muntele Phegor. Rabinii spuneau că zeul era omagiat în timp ce se stătea pe closet - dacă cei de pe atunci or fi avut closete - şi că i se oferea mizerabilul reziduu al digestiei.
Alţi autori pretind că acestui demon i se ofereau victime omeneşti, a căror carne o mâncau preoţii lui. Belphegor stă tot timpul cu gura deschisă, observaţie care, fără îndoială, se bazează pe numele Phegor, care înseamnă crăpătură, crevasă, pentru că i se aruncau ofrande în peşteri, printr-o răsuflătoare.
6) Baal
baal

Câţiva demonologi îl consideră comandantul suprem al armatelor infernale. Era divinizat de caldeeni, de babilonieni şi de sidonieni, uneori chiar şi de izraeliţi. Cei care i se închinau nu ştiau dacă e bărbat sau femeie. Mahomedanii povestesc că Abraham, cunoscându-l pe adevăratul Dumnezeu, a pândit momentul când tatăl lui era plecat, a sfărâmat statuile idolilor, cu excepţia celei a lui Baal, la gâtul căreia a atârnat securea cu care le-a sfărâmat pe celelalte. Când tatăl lui s-a întors, Abraham i-a spus că idolii s-au certat între ei din cauza unei ofrande de grâu, şi că Baal, cel mai puternic, i-a distrus pe ceilalţi. Pentru această ispravă, adaugă unii cercetători, regele Nemrod a fost cât pe ce să-l ardă pe Abraham.
7) Lucifer
lucifer7
Lucifer este un nume deseori dat Satanei în credinţa creştină. Această asociere a lui Lucifer cu cea a unui înger căzut vine dintr-o interpretaţie particulară a unui pasaj din Biblie (Isaia 14:3-20) care vorbeşte despre cineva care primeşte numele “steaua zilei” sau “steaua dimineţii” (în latină, Lucifer) care semnifică un om căzut din Rai. Acelaşi cuvânt latin este folosit ca stea în Petru 1:19 şi oriunde altundeva fără legătură cu Satana. Totuşi, în multe scrieri mai târzii decât cele ale Bibliei, cuvântul latin a fost folosit ca un nume care îl desemnează pe Satana. Aceastaă semnificaţie a lui Lucifer = Satana a fost raspândit ăcu ajutorul unor lucrări precum Infernul lui Dante Alighieri şi Paradisul Pierdutal lui John Milton.
În Biblia satanică din 1969, Lucifer este văzut ca unul dintre cei patru prinţi ai iadului, reprezentând “luceafărul, aducătorul de lumină, iluminarea”.

Postări populare