luni, 8 august 2011

Dovezi istorice privind existenta vampirilor.

Desi unii uritori ignora dovezile privind taramul supranatural si stramba din nas la nobilele traditii vampirice,mortii vii au lasat in cursul istoriei urme provocatoare-cate un muritor care a scapat cu viata si cu o poveste ingrozitoare de depanat , cate un cadavru care nu s-a transformat in praf si pulbere,ori vreun vanator de vampiri care si-a consemnat faptele in scris.



  • Instrumente Vampirice
purtate in mici valijoare din piele si lemn , seturile de vanatoare ale vampirilor le-au fost dintotdeauna indinspensabile nimicitorilor.In ele se aflau cutite,tari de len , biblii,matanii si flacoane [ de parca asta ar nimicii un vampir].Te-ar interesa sa cumperi unul ? Poti gasi cate o adevarata bijuterie la comerciantii de antichitati sau la licitatii online.Seturile cu numele profesorului Blomberg sau al lui Nicholas Plomdeur sunt imitatii,fara a-si fi pierdut insa farmecul din acest motiv.

  • Cuvantul scris
Istoricii au consemnat vreme de secole marturii vizuale privindu-i pe vampiri.Cea mai veche dateaza din secolul al Xll-lea fiind inregistrata in lucrarea De nugis curialium (Fleacurile Curtenilor) , de Walter Map , ce reda evenumente din peregrinarile acestuia. Temuta Malleus Maleficarum ( Barosul Vrajitoarelor ) a inchizitiei se refera de asemenea si la vampiri.

  • Epidemii Vampiricii 
Desii rare, exista consemnari ale unor companii vampirice . Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute cazuri este cel si mai cunoascute cazuri este cel survent in aproximativ 1250 d.C .. Martorii oculari din Moravia ( o regiune a Cehiei actuale ) povesteau despre un vampir care in toiul noptii , isi sfasia lintoliul si o lua la fuga in pielea goala prin oras ,pentru a se hrani cu femei si copii adormiti . Intr-un alt caz de vampirism , istoricul britanic Wiliam din Newburgh( care a studiat numeroase stafii din Anglia secolului al Xll -lea ) ,scria despre un barbat care a raposat in vreme ce era martor la infidelitatea sotiei lui.Dupa ce a fost ingropat , iesea in fiecare noapte din mormant pentru a bantui satul din jurul Castelului Alnwick , si o misterioasa si neindentificata epidemie i-a secerat pe multi dintre sateni.Cand cadavrul i-a fost dezgropat , se zice ca ar fi fost plin de sange si deloc putrezit.Ca o tactica generala anti-vampiri,oamenii obisnuiau sa-i dezgroape pe vampirii nebanuitori si sa le arda inima ori sa le infinga un par in ea daca se mai afla sange in trupul lor.Exista si astazi numeroase situri si artefacte care ilustreaza acest obicei cumplit,insa eficient. [ aici trebuie sa ma bag si eu ..hi hi :) pai nu prea sunt de acord cu faptul ca ii omora cu un tarus infipt in inima.. de ce? pai vampirii nu sunt cei mai puternici ? ce credeti ca stateau ei acolo .." e ce sa fac si eu .. sunt plin , mi-e lene sa ma misc ..ee stau si eu sa imi infinga tignitul asta un tarus in inima ..k daca altceva nu am ce face " .. nu .. nu cred ]

  • Vampa Venetiana
Recentele excavatii efectuate in Venetia au scos la iveala ceva cu totul nepamantesc : un loc de veci vampiric din secolul XVI - lea.Ingropata printre victimele ciumei de pe insula Lazzaretto Nuevo , femeia avea o piatra indesata in gura , pentru a o impiedica sa-si roada lintoliul si sa iasa din mormant.

Un comentariu:

  1. tare..imi place sincer sa fiu si eu sunt pasionat de vamprii(seariale in genu vampire diaries...moonlight pe vplayer ma fascineaza) si sunt de acord cu tine ..ca , cu sa stea si sa astepte sai infinga tarusu ca doar are viteza...putere etc ...chiar erau sau cine stie sunt tari ..

    RăspundețiȘtergere

Postări populare