marți, 2 august 2011

Vampiri Celebrii din viata reala

Acesti renumiti vampiri au bantuit prin istorie ,semanand in urma povesti de groaza si spaima.Multi scriitori si-au indreptat privirile spre ei,ca sursa de inspiratie.Dar cine sunt acesti vampiri ? Iar povestile despre ei sunt adevarate ori sunt doar rezultatul unei propagande panicate a populatiei ingrozite ? Un singur lucru este sigur : nesatul lor pentru sange era neostenit si mortal

  • Vlad Tepes
Voievodul Valahiei si fiul lui Vlad Dracul, Vlad Tepes avea certe calitati de conducator.In vreme ce unele dintre ororile care ii sunt atribuite pot fi puse pe seama zvonisticii,alte fapte sunt certe.Setea lui nepotolita de cruzime ilustrata de exemple teribile ,precum pasiunea pentru a-si trage dusmanii in teapa sau de a le bate palariile in cuie pe cap.Una dintre cele mai cunoscute gravuri in lemn il infatiseaza sezand la masa in mijlocul unei paduri de victime trase in teapa.Legenda lui Vlad Tepes se afla la baza a ceea ce stim astazi despre vampiri,ea inspirandu-l pe Blam Stocker sa scrie Dracula.

  • Erzsebet Bathory ( 1560-1614)
Aceasta aristocrata aroganta , supranumita si Contesa insangerata a Ungariei ,se imbaia, zice-se,in sangele victimelor sale - in numar de 650.Lider desavarsit ,care isi apara poporul de forte straine,ea a devenit notorie pentru ca ademenea tinere fete cu promisiunea unei slujbe bine platite,ori facanduindu-le ca le va invata eticheta de la curte , dupa care le arunca in inchisoare si le ucide.Bathory a fost judecata si zidita de vie in castelul ei , murind patru ani mai tarziu.

  • Gilles De Rais (1404 - 1440)
Sursa de inspiratie pentru personajul Barba Alba ,acest temut luptator nu si-a limitat pofta de sange pe campul de batalie.Dupa toate aparentele,acest francez ar fi ucis intre 80 si 200 de copii, imputinand deci populatia Frantei. Initial tovaras de arme al Ioanei d'Arc si catolic cucernic,Gilles de Rais a degenerat intr-un monstru de sadism si nespusa cruzime,ospatandu-se cu sangele si organele victimelor sale.Specialistii nu au o opinie unanima cu privire la originea apetitului sau feroce-daca era rezultatul nebuniei sau al unei influiente oculte.

  • Petar Blagoievici ( ???? - 1725)
Se spune ca acest taran sarb din secolul al XVIII-lea a avut,dupa moarte,un acces de frenetica infulecare.In total,noua consateni ai sai au pierit in mod rapid si misterios si toti au marturisit pe patul de moarte ca vina ii apartine lui Blagoievici.Aceasta isterie bine documentata a dus la exhumarea sa,soldata cu un rezultat tulburator: cadavrul continua sa creasca si era plin de sange .Chiar mai sugestiv insa, era manjit de sange la gura.Ramasitele sale trupesti au fost strapunse cu un par si apoi arse.

2 comentarii:

  1. Buna! Oricine ma poate transforma in vampir, sau stie cum sa ma transform in unul sa imi dea msg pe ista la andreeutza_medeeutza! Va rog mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ajutatima si pe mine va rog frumos!!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare