marți, 24 ianuarie 2012

Iuda – primul vampir?


Una dintre cele mai interesante teorii in ceea ce priveste identitatea primului vampir este cea potrivit careia taticu` tuturor vampirilor este nimeni altul decat Iuda Iscarioteanul.
Unul dintre cei 12 discipoli / apostoli ai lui Iisus, dar nu oricare, ci chiar cel care l-a tradat pe Fiul lui Dumnezeu – vanzandu-l pentru 30 de arginti romanilor [a se citi "marilor preoti evrei"]!
Potrivit Bibliei!
Cele 4 evanghelii devin criptice cand redau soarta lui Iuda dupa comiterea actului tradarii!
Ne este prezentat mai intai drept un devotat slujitor care a indeplinit vrerea lui Dumnezeu, apoi este cuprins de remuscari pentru ca era apostolul care-l iubea cel mai mult pe Iisus!
Coplesit de durere dupa moartea invatatorului, se presupune ca Iuda ar fi dat busna in templu si ar fi azvarlit argintii in altar sau catre marii preoti.
Indiferent de scenariu, folosind un argint se presupune ca a cumparat o franghie cu care s-a sinucis spanjurandu-se.
Dar Dumnezeu a vrut sa se razbune pe el pentru ca a facilitat prinderea lui Iisus asa ca l-a blestemat cu viata vesnica.
Deoarece toti vampirii se trag din Iuda, deci impartasesc vina tradarii sale, argintul si obiectele sfinte sunt eficiente in a tine la distanta un vampir!
Conform unei legende, creatorul i-ar fi intors spatele si ar fi permis unui demon de-al Satanei sa-i goleasca corpul de sange si sa-i dea in schimb din al sau!
Cand Iuda s-a trezit in mormantul sau, era deja vampir, un acolit al Satanei… printre creaturile sale preferate din cauza rolului jucat in decaderea umanitatii dupa ce si-a pierdut Mantuitorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare