joi, 6 octombrie 2011

Despre BAPHOMET

Bafomet (Baphomet) este un nume apărut pentru prima oară în stenogramele proceselor templierilor la începutul secolului al XIV-lea. Unii istorici moderni consideră că numele este o scriere greşită, în franceza veche, a numelui Mahomet (Mahomed).
În secolul al XIX-lea, numele a fost popularizat datorită unor scrieri pseudoistorice care au încercat să lege cavalerii templieri de unele teorii ale conspiraţiei, discutând despre distrugerea ordinului lor. Numele Bafomet (Baphomet) a devenit atunci asociat cu o imagine de "capră sabatică" desenată de Eliphas Lévi.

Un comentariu:

  1. are legatura cu zeul Pan grecesc ) si cu satirii ,care nu semnifica raul sau ceva de genu , dar biserica odata cu puterea crestinismului a vrut sa scape de cultele pagane si a luat figura lui Pan,cap de tap si jumate om si a spus ca e Satana ,Lucifer ca populatia din Europa sa renunte mai usor la cultele antice.
    Pe mine m-am interesa mult sa stiu ceva despre Misteriile din Eleusis sau Cultul lui MIthra care tot asa s-au pierdut! Daca stie cineva cum se practica sa imi spuna in prv sau pe blog.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare