sâmbătă, 29 octombrie 2011

Legenda Cainilor-Fantoma


De-a lungul istoriei, fenomenul multicultural al cainilor negri, uriasi, cu puteri supranaturale s-a manifestat prin multe legende populare, dar si prin numeroase marturii ale celor care au observat acest fenomen. Aceste fantome canine, mai mari decit cainii obisnuiti, sunt numai de culoare neagra si au ochi rosii si fiorosi. Apar de obicei numai pentru citeva momente si apoi dispar in neant. Se spune ca unii caini negri sint niste duhuri ce nu-si gasesc linistea, dar altii sint protectori si ghizi prietenosi ai turistilor.
Numiti citeodata si demoni, cainii-fantoma prevestesc moartea sau cel putin un dezastru, iar cel mai indicat este sa te lasi la pamint cu fata in jos, pentru a nu ii observa. Unii afirma ca acesti caini insotesc o figura neagra, asociata cu figura Diavolului, in timp ce altii cred ca aceste animale iau diferite infatisari, cum ar fi si cea a Satanei.
Exista multe cazuri in care se spune ca fantomele cainilor negri bintuie strazile, podurile, rascrucile de drumuri, potecile, portile, mai ales in Suffolk, Norfolk si Insula Man. Legendarul duh Barguest din nordul Angliei poate sa ia infatisarea unui porc sau a unei capre, dar de obicei isi face aparitia ca un caine negru, urias, cu ochi mari si care nu lasa urme. In Anglia se vorbeste de existenta haitelor de caini-fantoma, dar mai mult s-au auzit urlind in timpul noptilor cu vijelie, decit au fost vazuti.
Se spune ca de-a lungul secolelor, cainii negri uriasi, cu ochii rosii obisnuiau sa invadeze bisericile din Europa. Intrau in biserica in timpul slujbei (de obicei in timpul unei furtuni puternice) si pareau ca sunt in cautarea unui lucru sau a unei persoane anume. Pe 4 august 1577, in Bongay, Anglia, un caine mare, negru a intrat intr-o biserica, a ucis doi oameni si a mai ranit grav alte persoane.
In Anglia si Marea Britanie exista numeroase marturii conform carora cainii-fantoma traverseaza strada prin fata masinilor, disparind apoi in neant, pe masura ce masina se apropie de ei.
Paznici ai cimitirelor . S-au certificat numeroase prezente ale cainilor negri in cimitire, iar unii afirma ca aceste fantome stau de paza si protejeaza mormintele. Aceste creaturi sunt cel mai adesea prezente in New England. Exista numeroase legende despre cainii fara cap sau fara vreun membru care-si fac aparitia in cimitirele din sud.

Exista o legenda interesanta despre un caine negru cu puteri supranaturale care isi are locasul in padurile din Hanging Hills, Connecticut. Moartea in acea zona a unor oameni de munte si alpinisti cu experienta este pusa pe seama unui caine mic si prietenos.O legenda din partea locului avertizeaza: Daca cineva intilneste cainele negru o data e semn de bucurie, daca-l intilneste de doua ori e semn de tristete si daca il intilneste de trei ori inseamna ca va muri. Desi acest avertisment suna mai mult ca o legenda locala, pentru a adauga mister peisajului bintuit deja de spirite sau pentru a explica tragediile celor care si-au gasit sfirsitul pe acele dealuri, cei care au fost martori ai aparitiei cainelui confirma veridicitatea acestor legende.

cainii Banshee sunt spirite celticeBanshee sunt spirite ce se intilnesc in credintele celtice si le apar oamenilor ca prevestitori ai mortii sau adesea sunt auziti tinguindu-se puternic dupa ce o persoana a murit.


Anumite marturii descriu spiritele Banshee ca facandu-si aparitia sub forma unor caini obisnuiti


Intr-o zi, un caine mare, prietenos, din rasa ciobanesc german a aparut in gradina din spatele casei unui cuplu mai in virsta din Massachussets.


Nimeni nu l-a vazut cand a venit, dar nepotii lor au inceput sa se joace cu cainele, iar acesta parea fericit in preajma lor, refuzind sa paraseasca curtea si stand mai mult linga bunic. La putin timp dupa aparitia ciudatului caine, bunicul a suferit un atac de cord si, dupa ce a petrecut citeva zile in spital, s-a recuperat complet. Acasa, cainele era din ce in ce mai agitat si gemea cu putere si nimeni nu reusea sa-l linisteasca. In mod surprinzator, bunicul a suferit un al doilea atac de cord si a murit.


In timp ce familia se afla la inmormintare, cainele a disparut in mod misterios si nimeni nu l-a mai vazut sau nu a mai auzit nimic despre el niciodata.Au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase


Exista citeva marturii destul de sumare, in care cainii negri au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase in Anglia si, in mai putine cazuri, cu OZN-urile. Totusi, cele mai multe dovezi despre cainii-fantoma ii prezinta nu ca pe niste simpli caini fara stapin, ci ca avand capacitati paranormale.


In antichitate, cainii au jucat intotdeauna un rol important in multe religii (sacalii din Egipt si cerberii din literatura greaca si romana), iar imaginea si simbolismul lor se reflecta si in timpurile moderne.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare