luni, 25 iulie 2011

Amy Winehouse a murit. Cantareata s-a stins in casa ei din Londra







































\


O moarte parca anuntata a facut sambata seara inconjurul lumii si a intristat milioane de fani - Amy Winehouse a murit. Diva muzicii soul, care a luat lumea muzicala prin surprindere in 2006, avea doar 27 de ani.

Desi apropiatii se asteptau la un astfel de sfarsit tragic, sperau ca artista va depasi aceasta perioada intunecata din viata ei si va scapa de dependenta de droguri si alcool. In urma cu numai trei zile, Amy a fost vazuta plimbandu-se prin Londra si parea ca incepe sa-si revina.
Politia londoneza a fost chemata in Camden Square putin dupa ora 18:00, ora Romaniei. Acolo se aflau deja doua ambulante. Insa echipajele de salvare nu au mai avut ce sa-i faca tinerei gasite moarta.
"Politistii au gasit trupul unei femei in varsta de 27 de ani si au pronuntat decesul. Pot sa va confirm ca este vorba de Amy Winehouse" - Raj Kohli, Politia Metropolitana Londra.
Vestea neagra, ca Amy s-a stins, s-a raspandit imediat. Dupa cateva minute, zeci de fani erau deja in fata casei ei, cu flori si lumanari. Unii dintre ei au izbucnit in plans cand politistii au scos trupul artistei, ca sa-l duca la morga.
Cauza mortii n-a fost stabilita inca, dar toata lumea banuieste ca pe Amy au invins-o drogurile. Simpli fani sau colegi de scena, sute de oameni au lasat mesaje de condoleante.





joi, 21 iulie 2011

Surprize de la editura LEDA


Începând din 2 august 2011, după cum mulţi dintre voi au aflat, revista BRAVO a decis distribuirea trilogiei FORŢELE RĂULUI ABSOLUT în ediţie de chioşc, împreună cu revista, o dată la 2 săptămâni. Prin urmare, volumul 1, INVOCAREA, va fi distribuit cu revista Bravo din 2 august, volumul al doilea, REVELAŢIA, cu cea din 16 august, iar ultimul, RĂFUIALA, cu numărul din 30 august. Cărţile vor avea formatul de la JURNALELE LUI STEFAN (10,5x17,5 cm, paperback), şi vor fi la un pret asemănător, dacă nu identic cu acestea. Evident, vânzarea bună e, şi în acest caz, criteriul celor de la BRAVO de luat în seamă pentru distribuirea întregii trilogii!
După apariţia ediţiei de chioşc pregătim continuarea trilogiei sus-amintite, şi-anume, publicarea primelor două volume din trilogia DARKNESS RISING: THE GATHERING şi THE CALLING (cel mai probabil copertele vor fi cele prezentate aici!) Volumul 3 nu se ştie încă cum se va numi şi când va fi publicat (probabil în 2012). Volumele vor fi publicate în ediţie cartonată, primul mai mult ca sigur până la sfârşitul anului 2011. Vom încerca să avem un preţ cât mai tentant, cu mult sub preţurile obişnuite de hardcover. Dar, şi în acest caz, vânzarea bună e determinantă pentru obţinerea unui preţ bun! 
Totodată, vom publica o altă serie a autoarei, WOMEN OF THE OTHERWORLD. Aşa cum am spus în titlu, A TREIA LUNĂ PLINĂ se va numi MAGIE DE DOI BANI (la fel cum ‚Femei din lumea de dincolo’ va deveni ‚Femei din CealaltăLume’), şi va apărea la Editura LEDA! Va fi urmată de INDUSTRIAL MAGIC şi de HAUNTED la intervale pe care vi le vom comunica ulterior. Sper ca într-un orizont de timp rezonabil să vă bucuraţi de tot restul seriei şi să ajungem la zi cu ea. Pentru volumele rămase, din cele 14 câte vor fi publicate la ei  până la sfârşitul acestui an, estimez cam un an şi jumătate. Adică, vom fi la zi la sfârşitul anului viitor.Vă prezint in acest info două tipuri de coperţi/două stiluri de abordare ale următoarelor 3 volume

sâmbătă, 16 iulie 2011

4 locuri bântuite din România

Legende urbane sau adevăruri care sunt „dincolo de noi”? Poveştile cu locuri bântuite aduc groază localnicilor şi deliciul aventurierilor care le vizitează în căutare de apariţii...

Padurile sunt cunoscute ca locuri bantuite in Romania.

Pădurile Baciu şi Radovan, cele mai cunoscute locuri bântuite din romania.
... misterioase.
Unii spun că n-au vazut nimic, dar alţii se jură că fantomele le-au trecut prin faţa ochilor, aşa că legendele se păstrează şi devin tot mai puternice.

PĂDUREA RADOVAN, BÂNTUITĂ DE O TÂNĂRĂ SINUCIGAŞĂ


Pădurea Radovan, aflată în judeţul Dolj este străbătută de o şosea pe care au loc adesea accidente, deşi segmentul de drum este drept. După părerea localnicilor, există o singură explicaţie: şoferilor le apare în faţă „mireasa din Radovan”, fantoma unei tinere îmbrăcată în rochie de mireasă, care îi terorizează şi pe cei care se plimbă noaptea în pădure.

Legenda are mai multe variante. Unii spun că fantoma este a unei tinere care a venit din Moldova ca să câştige bani pentru familia ei, dar s-a spânzurat în pădurea Radovan crezând că este însărcinată, ceea ce ar fi însemnat o mare ruşine la vremea respectivă. Ca sinucigaşă, nu a fost înmormântată creştineşte şi nici rudele, care erau sărace, nu au putut veni să aibă grijă de mormânt, aşa că sufletul ei nu şi-a găsit liniştea.

Alţi localnici spun că fantoma din pădurea Radovan este a unei tinere căreia i-a murit logodnicul chiar înainte de nuntă. Dupa ce l-a aşteptat îmbrăcată în rochie de mireasă, vestea morţii lui a făcut-o să se arunce într-o fântână, dar nici după moarte nu a încetat să-şi caute iubitul. Tocmai de aceea mireasa ar apărea doar în faţa maşinilor conduse de tineri necăsătoriţi.

DRUMUL NAŢIONAL 7, TRAGEDII PROVOCATE DE O MIREASĂ MOARTĂ


Tot o mireasă care îşi caută mirele şi tot accidentele de maşină stau în centrul legendei legate de Drumul Naţional 7. Aici, în apropiere de Găieşti, judeţul Dâmboviţa, ar fi murit cu decenii în urmă o tânără, chiar în ziua nunţii ei. De vină a fost un accident de circulaţie care l-a ucis şi pe cel cu care trebuia să se căsătorească. De atunci au loc foarte multe accidente în acea zonă, în special lângă crucea ridicată de familie în memoria tinerei mirese.

într-o perioadă de numai doi ani, 12 bărbaţi necăsătoriţi au murit în apropierea acestei crucii, ceea ce îi face pe localnici să se gândească la un blestem al miresei care, nu se ştie de ce, nu a putut părăsi această lume împreună cu logodnicul ei.

DEALUL LUNGANILOR, BÂNTUIT DE FANTOMELE SOLDAŢILOR


Aflat între satele Sarca şi Lungani, din judeţul Iaşi, dealul Lunganilor este cunoscut în zonă pentru apariţiile misterioase care îi întâmpină pe călători. Mai mulţi localnici au poveşti legate de această regiune, poveşti nu tocmai plăcute, cu stafii care i-au însoţit pe kilometri întregi, plutind alături de ei pe deasupra drumului.

Se pare că în această zonă au fost înmormântaţi într-o groapă comună mai mulţi soldaţi decedaţi în Primul Război Mondial.  Pentru că au murit neîmpărtăşiţi, fără lumânare şi au fost îngropaţi fără slujbă, sufletele lor nu şi-au găsit liniştea şi probabil că le cer drumeţilor ceea ce li se cuvine, adică o slujbă creştinească.

PĂDUREA HOIA-BACIU, TRIUNGHIUL BERMUDELOR DIN TRANSLIVANIA


Pădurea din apropierea oraşului Cluj-Napoca este demult cunoscută pentru întâmplările misterioase care au loc aici şi chiar a fost catalogată drept o poartă spre o altă dimensiune. Supranumită “Triunghiul Bermudelor din Transilvania”, pădurea este una din zonele cele mai active ale lumii din punctul de vedere al fenomenelor paranormale.  

Legendele ar fi apărut, se pare, după ce un cioban a dispărut în această pădure împreună cu cele 200 de oi ale sale şi nimeni nu a reuşit să-l găsească nici pe el, nici vreo parte din turmă. A fost doar prima dispariţie misterioasă care a avut loc în această pădure. Acum, atât localnicii cât şi turiştii evită zona, ea fiind o destinaţie rezervată celor dornici de senzaţii tari.

Localnicii spun că cei ce intră în pădure au brusc senzaţii ciudate de greaţă sau sunt cuprinşi de dureri ciudate care le lasă urme vizibile pe piele, în timp ce permanent au senzaţia că cineva îi urmăreşte din spatele copacilor.

Şi nu e vorba doar de impresii. Fenomene inexplicabile au fost surprinse şi de camerele foto: obiecte suspendate în aer, umbre, forme ciudate, siluete. Unii vorbesc despre extratereştrii, alţii despre fantome. Cert este că în pădurea Baciu se întâmplă ceva ciudat, care afectează nu numai oamenii, ci şi plantele din zonă, care se usucă brusc sau îşi schimbă aspectul în mod inexplicabil.

sursa

Topul fenomenelor paranormale

Topul fenomenelor paranormale din ultimul an

De multe ori, atunci cand vorbim despre paranormal, avem in minte povesti si legende petrecute candva, demult – fantome, vampiri, calatori astrali sau spirite neodihnite, toate au un iz romantic, oniric si sinistru care, parca, nu prea mai are nicio legatura cu prezentul supertehnologizat in care traim. Citeam intr-o carte despre istoria magiei ca becul lui Edison a “omorat” mai multe vrajitoare decat au facut-o toate rugurile Inchizitiei la un loc. Cu toate acestea, grupul celor care cred in fenomene inexplicabile se incapataneaza sa ne prezinte dovezi (mai mult sau mai putin credibie) cum ca exista o lume suprasensibila foarte vie, ale carei manifestari nu au incetat nicicand. Mai jos, va invitam sa descoperiti panoplia celor mai spectaculoase fenomene paranormale care au avut loc in ultimul an de zile.
De multe ori, atunci cand vorbim despre paranormal, avem in minte povesti si legende petrecute candva, demult – fantome, vampiri, calatori astrali sau spirite neodihnite, toate au un iz romantic, oniric si sinistru care, parca, nu prea mai are nicio legatura cu prezentul supertehnologizat in care traim. Citeam intr-o carte despre istoria magiei ca becul lui Edison a “omorat” mai multe vrajitoare decat au facut-o toate rugurile Inchizitiei la un loc. Cu toate acestea, grupul celor care cred in fenomene inexplicabile se incapataneaza sa ne prezinte dovezi (mai mult sau mai putin credibie) cum ca exista o lume suprasensibila foarte vie, ale carei manifestari nu au incetat nicicand. Mai jos, va invitam sa descoperiti panoplia celor mai spectaculoase fenomene paranormale care au avut loc in ultimul an de zile.

Cele mai noi povesti cu fantome
Fotografiile care au surprins fantome au fost dintotdeuna foarte greu de realizat (majoritatea au fost facute din intamplare, fara macar ca fotograful sa aiba habar ce pozeaza) si extrem de rare; prin urmare, asaltul de astfel de imagini din 2008-2009 ar trebui privit cu un ochi sceptic, mai ales acum, cand falsurile foto sunt atat de usor de fabricat. Cu toate acestea, in atentia pasionatilor fenomenelor paranormale au intrat cateva fotografii cu fantome spectaculoase care au facut repede inconjurul Pamantului, gratie tabloidelor, site-urilor de entuziasti si jurnalelor de stiri. Cea mai buna dintre acestea ar putea fi fantoma de la ferma Tewin Bury din Herthfordshire, Marea Britanie.
Fotografia a fost realizata la inceputul lui noiembrie 2008 de Neil Sandbach, un designer care venise aici pentru a amenaja si pregati domeniul pentru o nunta. Sandbach a observat ciudata figura translucida de abia ajuns acasa, cand a descarcat cardul aparatului foto digital pe laptop, insa desi a fost intrigat, intrucat se afla singur la ferma cand a realizat fotografia, nu a spus nimanui nimic despre aceasta poveste. Apoi, cu doar cateva zile inainte de nunta, cuplul care urma sa se casatoreasca, fara a sti de bizara poza, l-a intrebat pe designer daca in timpul amenajarilor nu observase nimic bizar la ferma, insistand ca ei au vazut in numeroase ocaziispectrul unui baietel imbracat in haine de noapte. Cel care aparea in fotografia lui Sandbach…
Urmatoarea fotografie cu fantome care a pus pe jar imaginatia entuziastilor vine din… RomaniaA fost realizata de o femeie de 33 de ani, Victoria Iovan, la hotelul Decebal din Baile Herculane si prezintafantoma unei femei inalte invesmantata in alb. Hotelul Decebal are 150 de ani si se crede, conform legendelor localnicilor, ca in fundatia sa ar fi ascunse numeroase comori dacice si romane. Hotelul a fost inchis vreme de cinci ani pentru renovari, perioada in care o serie de indivizi au incercat sa faca sapaturi pentru a descoperi fabuloasele comori antice. Fantoma – care, dupa unii, ar fi a unui preot dac – a aparut pentru a proteja presupusa comoara si a alunga jefuitorii. Cert este ca la vremea cu pricina – decembrie, 2008 – povestea fantomei a facut turul ziarelor si televiziunilor romanesti.
In sfarsit, o ultima fotografie cu fantome care merita mentionata este cea realizata de profesorul Keiron Brown in cripta castelului Oxford din Marea Britanie. Inca de cand a fost construit, din 1071, au existat numeroase relatari despre activitatile paranormale care au avut loc aici. Un caz celebru este cel al criminalei Mary Blandy, care a fost spanzurata in castel in 1752, iar de atunci fantoma ei este o prezenta constanta a domeniului. In 1970, un grup de puscariasi care erau inchisi in beciurile castelului, s-au plans ca nu pot dormi si ca sunt ingroziti de fenomenele de poltergeist care au loc aici; acestea incetand numai dupa ce un grup de preoti a tinut o slujba de exorcizare. Nu in ultimul rand, cativa membri ai echipei de filmare a peliculeiThe Italian Job (2003, Jaf in stil italian, tradus la noi) care s-a filmat si aici au auzit sunete ciudate si tipete dinspre beciurile castelului, incuiate de decenii. Pentru a pune capat tuturor acestor speculatii, custoziicastelului au organizat Oxford Castle Unlocked, un eveniment in cadrul caruia au invitat vanatori de fantome alesi pe spranceana, sceptici si observatori carora le-au dat acces liber peste tot si i-au provocat sa descopere un fenomen paranormal. Nimeni nu s-a intors cu nimic remarcabil, cu exceptia profesorului Keiron Brown, care a realizat in cripta fotografia de mai jos.

Poltergeist si case bantuite
Casele bantuite, un „clasic” al povestilor cu fenomene paranormale au avut un adevarat regal in ultimul an de zile. Cel mai important caz este acela al omului de afaceri Anwar Rashid care a fost atat de tare infricosat de spirite incat si-a abandonat luxosul domeniu pe care il detine langa Nottingham, in Marea Britanie. Parapsihologii si cei care au investigat mosia lui Rashid au numit-o „cel mai activ” loc pe care l-au intalnit vreodata. Rashid, care traia aici intr-o vila enorma impreuna cu sotia sa, patru copii, fratele si parintii sai, marturiseste infricosat ca locul a fost pur si simplu infestat de spirite diaboliceDesi domeniul este estimat la nu mai putin de 3,4 milioane de lire sterline, omul de afaceri a fost nevoit sa-l abandoneze si este atat de ingrozit de ceea ce a patit aici incat nici macar nu se gandeste sa-l vanda, pentru a nu arunca napasta asupra altor oameni nevinovati. Lee Roberts, expertul britanic in fenomene paranormale care a cercetat sute de astfel de cazuri (demascand numeroase falsuri) si a condus echipa ce a investigat locul dupa ce omul de afaceri a fugit, a declarat ca acesta este singurul loc in care i-a fost cu adevarat frica, chiar si in timpul zilei. Zgomote ciudate, tipete, usi trantite, ferestre sparte, cutremuraturi – intregul arsenal poltergeist a fost dezlantuit cu furie asupra domeniului musulmanului.
Alt caz spectaculos de poltergeist care se petrece in ultima vreme este acela al criminalului in serie Ted Bundy, care a fost executat pe 24 ianuarie 1989, dupa ce a omorat peste 30 de femei. Spiritul lui Bundy s-ar fi intors pentru a teroriza gardienii si detinutii la inchisoarea de stat din Florida, SUA, acolo unde criminalul si-a petrecut dupa gratii ultimii 11 ani de viata si unde a primit si pedeapsa capitala, pe scaunul electric. Bundy a marturisit detaliat cum a omorat 30 de femei, iar dupa ce a fost condamnat la moarte, a tot incercat sa-si prelungeasca viata, promitandu-le politistilor si procurorilor ca va mai recunoaste si alte crime si va indica unde sunt ingropate cadavrele. Acestia, insa, au refuzat sa-i mai acorde timp si l-au executat, astfel incat nici pana astazi nu se cunoaste exact numarul crimelor comise de Bundy – desi criminalistii americani care s-au ocupat de caz estimeaza ca acestea nu ar fi mai mult la 35, exista si voci care spun ca Bundy ar fi facut 100 de victime. Astazi, se pare ca in celula in care a fost inchis psihopatul, pe holurile inchisorii si in camera in care se afla scaunul electric, au loc numeroase fenomene poltergeist – zgomote bizare, soapte, ciocanituri in pereti. Sau cel putin asa declara o parte a detinutilor si cativa gardieni.

Bigfoot si fratii sai monstruosi
Cea mai cunoscuta poveste cu Bigfoot din ultimii ani vine din Statele Unite si s-a petrecut in padurile din nordul statului Georgia, unde doi politisti au afirmat ca au descoperit cadavrul unui monstru paros intr-un frigider abandonat pe albia unui rau. La momentul respectiv, in august 2008, si site-ul nostru a preluat stirea cu pricina – mass media de peste ocean, de la tabloide la ziare si posturi de televiziune cat se poate de credibile vuia cu acest subiect, cadavrul descompus al unui Bigfoot fiind, totusi, o chestie pe care nu o intalnesti pe toate drumurile. In zona, existau numeroase legende despre o creatura semi-inteligenta, un primat mai mare decat orice gorila de munte; de asemenea, cativa vanatori si cautatori de urme indieni afirmasera ca au descoperit urme ciudate in padure… din nefericire, in cele din urma, povestea s-a dovedit un fals, Bigfoot fiind „confectionat” dintr-un costum de carnaval, mate de porc, muschi de cerb si alte resturi de animale.
Cu toate acestea, relatari despre Ts'emekwes sau Sasquatch, cum mai este denumit monstrul de catre amerindieni, au continuat cu aceeasi consecventa, oamenii marturisind ca l-au vazut pe parosul cu picior mare pe Muntele Cheam din British Columbia, la nord-vest de Ontario, pe autostrada 101 din California sau pe Lacul Skiff, la granita cu Canda – asta numai in America de Nord. Varianta montaniarda a lui Bigfoot, celebrul om al zapezilor Yeti a fost, din nou, semnalat in Nepal: in urma cu fix un an, o echipa de specialisti analiza mostre de par, iar in octombrie 2008, o echipa japoneza de antropologi si zoologi a descoperit, in cadrul unei expeditii nepaleze, urmele lui Yeti pe muntele Dhaulagiri IV.
Anul trecut s-au implinit 75 de ani de cand la fel de celebrul monstru din Loch Ness a fost fotografiat pentru prima data, eveniment ce s-ar fi petrecut la 12 noiembrie 1933. De atunci, peste 1.000 de indivizi pretind ca ar fi vazut dihania acvatica. Ultima oara aceasta s-ar fi aratat in aprilie si se pare ca a fost filmata de un britanic, David Garside care se afla aici in vacanta impreuna cu fiul sau. Dupa cum veti vedea, este greu de spus ce se afla exact pe film (clipul a fost filmat cu un telefon mobil), dar e clar ca e… ceva.
sursa

Topul fenomenelor paranormale

Topul fenomenelor paranormale din ultimul an

De multe ori, atunci cand vorbim despre paranormal, avem in minte povesti si legende petrecute candva, demult – fantome, vampiri, calatori astrali sau spirite neodihnite, toate au un iz romantic, oniric si sinistru care, parca, nu prea mai are nicio legatura cu prezentul supertehnologizat in care traim. Citeam intr-o carte despre istoria magiei ca becul lui Edison a “omorat” mai multe vrajitoare decat au facut-o toate rugurile Inchizitiei la un loc. Cu toate acestea, grupul celor care cred in fenomene inexplicabile se incapataneaza sa ne prezinte dovezi (mai mult sau mai putin credibie) cum ca exista o lume suprasensibila foarte vie, ale carei manifestari nu au incetat nicicand. Mai jos, va invitam sa descoperiti panoplia celor mai spectaculoase fenomene paranormale care au avut loc in ultimul an de zile.
De multe ori, atunci cand vorbim despre paranormal, avem in minte povesti si legende petrecute candva, demult – fantome, vampiri, calatori astrali sau spirite neodihnite, toate au un iz romantic, oniric si sinistru care, parca, nu prea mai are nicio legatura cu prezentul supertehnologizat in care traim. Citeam intr-o carte despre istoria magiei ca becul lui Edison a “omorat” mai multe vrajitoare decat au facut-o toate rugurile Inchizitiei la un loc. Cu toate acestea, grupul celor care cred in fenomene inexplicabile se incapataneaza sa ne prezinte dovezi (mai mult sau mai putin credibie) cum ca exista o lume suprasensibila foarte vie, ale carei manifestari nu au incetat nicicand. Mai jos, va invitam sa descoperiti panoplia celor mai spectaculoase fenomene paranormale care au avut loc in ultimul an de zile.

Cele mai noi povesti cu fantome
Fotografiile care au surprins fantome au fost dintotdeuna foarte greu de realizat (majoritatea au fost facute din intamplare, fara macar ca fotograful sa aiba habar ce pozeaza) si extrem de rare; prin urmare, asaltul de astfel de imagini din 2008-2009 ar trebui privit cu un ochi sceptic, mai ales acum, cand falsurile foto sunt atat de usor de fabricat. Cu toate acestea, in atentia pasionatilor fenomenelor paranormale au intrat cateva fotografii cu fantome spectaculoase care au facut repede inconjurul Pamantului, gratie tabloidelor, site-urilor de entuziasti si jurnalelor de stiri. Cea mai buna dintre acestea ar putea fi fantoma de la ferma Tewin Bury din Herthfordshire, Marea Britanie.
Fotografia a fost realizata la inceputul lui noiembrie 2008 de Neil Sandbach, un designer care venise aici pentru a amenaja si pregati domeniul pentru o nunta. Sandbach a observat ciudata figura translucida de abia ajuns acasa, cand a descarcat cardul aparatului foto digital pe laptop, insa desi a fost intrigat, intrucat se afla singur la ferma cand a realizat fotografia, nu a spus nimanui nimic despre aceasta poveste. Apoi, cu doar cateva zile inainte de nunta, cuplul care urma sa se casatoreasca, fara a sti de bizara poza, l-a intrebat pe designer daca in timpul amenajarilor nu observase nimic bizar la ferma, insistand ca ei au vazut in numeroase ocaziispectrul unui baietel imbracat in haine de noapte. Cel care aparea in fotografia lui Sandbach…
Urmatoarea fotografie cu fantome care a pus pe jar imaginatia entuziastilor vine din… RomaniaA fost realizata de o femeie de 33 de ani, Victoria Iovan, la hotelul Decebal din Baile Herculane si prezintafantoma unei femei inalte invesmantata in alb. Hotelul Decebal are 150 de ani si se crede, conform legendelor localnicilor, ca in fundatia sa ar fi ascunse numeroase comori dacice si romane. Hotelul a fost inchis vreme de cinci ani pentru renovari, perioada in care o serie de indivizi au incercat sa faca sapaturi pentru a descoperi fabuloasele comori antice. Fantoma – care, dupa unii, ar fi a unui preot dac – a aparut pentru a proteja presupusa comoara si a alunga jefuitorii. Cert este ca la vremea cu pricina – decembrie, 2008 – povestea fantomei a facut turul ziarelor si televiziunilor romanesti.
In sfarsit, o ultima fotografie cu fantome care merita mentionata este cea realizata de profesorul Keiron Brown in cripta castelului Oxford din Marea Britanie. Inca de cand a fost construit, din 1071, au existat numeroase relatari despre activitatile paranormale care au avut loc aici. Un caz celebru este cel al criminalei Mary Blandy, care a fost spanzurata in castel in 1752, iar de atunci fantoma ei este o prezenta constanta a domeniului. In 1970, un grup de puscariasi care erau inchisi in beciurile castelului, s-au plans ca nu pot dormi si ca sunt ingroziti de fenomenele de poltergeist care au loc aici; acestea incetand numai dupa ce un grup de preoti a tinut o slujba de exorcizare. Nu in ultimul rand, cativa membri ai echipei de filmare a peliculeiThe Italian Job (2003, Jaf in stil italian, tradus la noi) care s-a filmat si aici au auzit sunete ciudate si tipete dinspre beciurile castelului, incuiate de decenii. Pentru a pune capat tuturor acestor speculatii, custoziicastelului au organizat Oxford Castle Unlocked, un eveniment in cadrul caruia au invitat vanatori de fantome alesi pe spranceana, sceptici si observatori carora le-au dat acces liber peste tot si i-au provocat sa descopere un fenomen paranormal. Nimeni nu s-a intors cu nimic remarcabil, cu exceptia profesorului Keiron Brown, care a realizat in cripta fotografia de mai jos.

Poltergeist si case bantuite
Casele bantuite, un „clasic” al povestilor cu fenomene paranormale au avut un adevarat regal in ultimul an de zile. Cel mai important caz este acela al omului de afaceri Anwar Rashid care a fost atat de tare infricosat de spirite incat si-a abandonat luxosul domeniu pe care il detine langa Nottingham, in Marea Britanie. Parapsihologii si cei care au investigat mosia lui Rashid au numit-o „cel mai activ” loc pe care l-au intalnit vreodata. Rashid, care traia aici intr-o vila enorma impreuna cu sotia sa, patru copii, fratele si parintii sai, marturiseste infricosat ca locul a fost pur si simplu infestat de spirite diaboliceDesi domeniul este estimat la nu mai putin de 3,4 milioane de lire sterline, omul de afaceri a fost nevoit sa-l abandoneze si este atat de ingrozit de ceea ce a patit aici incat nici macar nu se gandeste sa-l vanda, pentru a nu arunca napasta asupra altor oameni nevinovati. Lee Roberts, expertul britanic in fenomene paranormale care a cercetat sute de astfel de cazuri (demascand numeroase falsuri) si a condus echipa ce a investigat locul dupa ce omul de afaceri a fugit, a declarat ca acesta este singurul loc in care i-a fost cu adevarat frica, chiar si in timpul zilei. Zgomote ciudate, tipete, usi trantite, ferestre sparte, cutremuraturi – intregul arsenal poltergeist a fost dezlantuit cu furie asupra domeniului musulmanului.
Alt caz spectaculos de poltergeist care se petrece in ultima vreme este acela al criminalului in serie Ted Bundy, care a fost executat pe 24 ianuarie 1989, dupa ce a omorat peste 30 de femei. Spiritul lui Bundy s-ar fi intors pentru a teroriza gardienii si detinutii la inchisoarea de stat din Florida, SUA, acolo unde criminalul si-a petrecut dupa gratii ultimii 11 ani de viata si unde a primit si pedeapsa capitala, pe scaunul electric. Bundy a marturisit detaliat cum a omorat 30 de femei, iar dupa ce a fost condamnat la moarte, a tot incercat sa-si prelungeasca viata, promitandu-le politistilor si procurorilor ca va mai recunoaste si alte crime si va indica unde sunt ingropate cadavrele. Acestia, insa, au refuzat sa-i mai acorde timp si l-au executat, astfel incat nici pana astazi nu se cunoaste exact numarul crimelor comise de Bundy – desi criminalistii americani care s-au ocupat de caz estimeaza ca acestea nu ar fi mai mult la 35, exista si voci care spun ca Bundy ar fi facut 100 de victime. Astazi, se pare ca in celula in care a fost inchis psihopatul, pe holurile inchisorii si in camera in care se afla scaunul electric, au loc numeroase fenomene poltergeist – zgomote bizare, soapte, ciocanituri in pereti. Sau cel putin asa declara o parte a detinutilor si cativa gardieni.

Bigfoot si fratii sai monstruosi
Cea mai cunoscuta poveste cu Bigfoot din ultimii ani vine din Statele Unite si s-a petrecut in padurile din nordul statului Georgia, unde doi politisti au afirmat ca au descoperit cadavrul unui monstru paros intr-un frigider abandonat pe albia unui rau. La momentul respectiv, in august 2008, si site-ul nostru a preluat stirea cu pricina – mass media de peste ocean, de la tabloide la ziare si posturi de televiziune cat se poate de credibile vuia cu acest subiect, cadavrul descompus al unui Bigfoot fiind, totusi, o chestie pe care nu o intalnesti pe toate drumurile. In zona, existau numeroase legende despre o creatura semi-inteligenta, un primat mai mare decat orice gorila de munte; de asemenea, cativa vanatori si cautatori de urme indieni afirmasera ca au descoperit urme ciudate in padure… din nefericire, in cele din urma, povestea s-a dovedit un fals, Bigfoot fiind „confectionat” dintr-un costum de carnaval, mate de porc, muschi de cerb si alte resturi de animale.
Cu toate acestea, relatari despre Ts'emekwes sau Sasquatch, cum mai este denumit monstrul de catre amerindieni, au continuat cu aceeasi consecventa, oamenii marturisind ca l-au vazut pe parosul cu picior mare pe Muntele Cheam din British Columbia, la nord-vest de Ontario, pe autostrada 101 din California sau pe Lacul Skiff, la granita cu Canda – asta numai in America de Nord. Varianta montaniarda a lui Bigfoot, celebrul om al zapezilor Yeti a fost, din nou, semnalat in Nepal: in urma cu fix un an, o echipa de specialisti analiza mostre de par, iar in octombrie 2008, o echipa japoneza de antropologi si zoologi a descoperit, in cadrul unei expeditii nepaleze, urmele lui Yeti pe muntele Dhaulagiri IV.
Anul trecut s-au implinit 75 de ani de cand la fel de celebrul monstru din Loch Ness a fost fotografiat pentru prima data, eveniment ce s-ar fi petrecut la 12 noiembrie 1933. De atunci, peste 1.000 de indivizi pretind ca ar fi vazut dihania acvatica. Ultima oara aceasta s-ar fi aratat in aprilie si se pare ca a fost filmata de un britanic, David Garside care se afla aici in vacanta impreuna cu fiul sau. Dupa cum veti vedea, este greu de spus ce se afla exact pe film (clipul a fost filmat cu un telefon mobil), dar e clar ca e… ceva.

sâmbătă, 9 iulie 2011

666: Dovezile ca Lumea este condusa din umbra de MASONI!


Filmul vorbeste de la sine... Trist dar adevarat :( Cautati "verichip" pe google... Veti vedea cum arata noul chip uman implantabil 666. Deja exista si se implanteaza!

Cele 9 muze grecesti

In mitologia greaca, Muzele (greaca: Μουσαι, latina: Musae) erau cele 9 fiice ale lui Zeus si ale Mnemosynei, considerate drept inspiratoare ale muzicii, ale dansului, ale poeziei si patroanele artelor in general. Ele ii desfatau pe zeii Olimpului cu cantecele lor la ospete si serbari. Au participat, de pilda, in aceasta calitate, la nunta Harmoniei cu Cadmus, la cea a lui Thetys cu Peleus.


 S-au nascut in Thracia, anume in Pieria (de unde si denumirea pe care o purtau dePierides) si salasluiau in padurile umbroase ale Heliconului si ale Parnasului.


Erau noua surori:

Clio (Κλειώ) - muza istoriei

In perioada clasica a fost considerata muza istoriei si este reprezentata in diverse picturi drept o tanara cu carti in mana. Conform unei versiuni legendare, impreuna cu Apollo l-a conceput pe fiul ei Hymenaios.

Un asteroid descoperit pe 25 august 1865 a fost denumit dupa ea.

 

Euterpe (Ευτέρπη)- muza poeziei lirice

Numele Euterpe provine din cuvintele grecesti ε (bun, bine) si τέρπ-εω (a face placere) si inseamna “cea care face multa placere”. In perioada clasica, Euterpe era considerata muza poeziei lirice si era portretizata cu un fluier. Euterpe l-a conceput pe Rhesus, dupa ce a ramas insarcinata de zeul-fluviu Strymon. Euterpe este mentionata de Hesiod, Apollodor, Cicero si Diodorus Siculus.

 

Thalia (θάλλεω) - muza comediei

Numele Thalia provine de la termenul grec θάλλεω, echivalent cu “a inflori”. Thalia este zeita festivitatilor si banchetelor luxoase, precum si una din cele trei “Kharites” (“Cele Trei Gratii”) care sunt reprezentate grafic ca dansand in cerc. Thalia este mentionata de Hesiod, Pindar, Apollodor si Pausanias.

 

Melpomene (Μελπομένη) - muza tragediei

Numele muzei provine de la cuvantul grec, echivalent cu “a celebra cu dans si cantec”. La inceput, Melpomene era muza cantarii, dar in perioada clasica a devenit muza tragediei. In picturi, apare cu o masca tragica. Melpomene este mentionata de Hesiod, Apollodorus, Lycophron si Diodorus Siculus.

Terpsichore (Τερψιχόρη) - muza dansului

Numele ei provine din unirea cuvintelor grecesti τερπέω – „delectare” si χoρός – „dans”. In epoca clasica era considerata muza dansului si a muzicii de cor. Terpsihora este mentionata de Hesiod, Pindar, Apollodorus, Apollonius Rhodius, Platon, Diodorus Siculus.

 

Erato (Eρατώ) - muza poeziei erotice

Erato este considerata patroana poeziei erotice. Era reprezentata cu o lira in mana. A avut un fiu, Azan, cu Arcas, regele arcadienilor.

 

Polyhymnia (Πολυμνία) - muza retoricii

Polimnia, ortografiata uneori si Polymnia (Πολυμνία) (Cea bogata in imnuri), este una din cele noua muze, fiica lui Zeus si a zeitei Mnemosyne. Numele Polyhymnia provine de la uniunea fonetica a cuvintelor grecesti “multe” si “imnuri”. Polimnia era muza pentru retorica, compunerea de imnuri, dans, pantomima, geometrie si agricultura. In perioada clasica, Polyhymnia era considerata muza imnurilor religioase. Polimnia era considerata cea mai serioasa dintre femei. In unele picturi este aratata ca persoana ganditoare, uneori cu un deget dus la gura, imbracata intr-o manta lunga, purtand un voal. Se spunea ca ar aduce celebritate scriitorului care o claseaza ca nemuritoare. Polimnia este mentionata de Hesiod, Apollodorus, Ovidiu si Diodorus Siculus.

 

Urania (Ουρανία) - muza astronomiei

Urania inseamna in greaca “ceresc”. Urania era muza muzicii, a cantecului si a dansului si a devenit muza astronomiei si a astrologiei. Este deseori legata de dragostea universala si Spiritul Sfant. In perioada Renasterii, Urania a inceput sa fie considerata drept muza poetilor crestini. Urania este mentionata de Hesiod, Pindar, Platon, Apollodorus, Diodorus Siculus, Pausanias si Scidas. In Antichitate, Urania era si una din insotitoarele Persefonei.

 

Calliope (Καλλιόπη) – voce frumoasa, muza poeziei epice

Este considerata primogenitura parintilor ei, precum si cea mai inteleapta dintre muze. Calliope este muza muzicii, a cantecului, a dansului si a elocventei. Calliope era mama lui Orpheus si Linus, fiii lui Apollo sau Oeagrus, regele Traciei. In general, apare in picturi cu un instrument de scris sau o lira in mana. Dupa Hesiod (Theogonia), Calliope inspira regi si printi. In epoca clasica, Calliope era considerata muza poeziei epice. Conform unei traditii a pitagoreicilor, Calliope era si muza filosofiei. Calliope este mentionata de autori antici intre care Hesiod, Pindar, Platon, Strabo, Ovidiu și Cicero.

Poetii Homer, Hesiod, Pindar afirmau ca muzele erau atotstiutoare, datorita simbolului mamei lor Mnemosyne, zeita memoriei.

In mitologia romana muzele purtau numele de Camene.




Postări populare