sâmbătă, 16 iulie 2011

4 locuri bântuite din România

Legende urbane sau adevăruri care sunt „dincolo de noi”? Poveştile cu locuri bântuite aduc groază localnicilor şi deliciul aventurierilor care le vizitează în căutare de apariţii...

Padurile sunt cunoscute ca locuri bantuite in Romania.

Pădurile Baciu şi Radovan, cele mai cunoscute locuri bântuite din romania.
... misterioase.
Unii spun că n-au vazut nimic, dar alţii se jură că fantomele le-au trecut prin faţa ochilor, aşa că legendele se păstrează şi devin tot mai puternice.

PĂDUREA RADOVAN, BÂNTUITĂ DE O TÂNĂRĂ SINUCIGAŞĂ


Pădurea Radovan, aflată în judeţul Dolj este străbătută de o şosea pe care au loc adesea accidente, deşi segmentul de drum este drept. După părerea localnicilor, există o singură explicaţie: şoferilor le apare în faţă „mireasa din Radovan”, fantoma unei tinere îmbrăcată în rochie de mireasă, care îi terorizează şi pe cei care se plimbă noaptea în pădure.

Legenda are mai multe variante. Unii spun că fantoma este a unei tinere care a venit din Moldova ca să câştige bani pentru familia ei, dar s-a spânzurat în pădurea Radovan crezând că este însărcinată, ceea ce ar fi însemnat o mare ruşine la vremea respectivă. Ca sinucigaşă, nu a fost înmormântată creştineşte şi nici rudele, care erau sărace, nu au putut veni să aibă grijă de mormânt, aşa că sufletul ei nu şi-a găsit liniştea.

Alţi localnici spun că fantoma din pădurea Radovan este a unei tinere căreia i-a murit logodnicul chiar înainte de nuntă. Dupa ce l-a aşteptat îmbrăcată în rochie de mireasă, vestea morţii lui a făcut-o să se arunce într-o fântână, dar nici după moarte nu a încetat să-şi caute iubitul. Tocmai de aceea mireasa ar apărea doar în faţa maşinilor conduse de tineri necăsătoriţi.

DRUMUL NAŢIONAL 7, TRAGEDII PROVOCATE DE O MIREASĂ MOARTĂ


Tot o mireasă care îşi caută mirele şi tot accidentele de maşină stau în centrul legendei legate de Drumul Naţional 7. Aici, în apropiere de Găieşti, judeţul Dâmboviţa, ar fi murit cu decenii în urmă o tânără, chiar în ziua nunţii ei. De vină a fost un accident de circulaţie care l-a ucis şi pe cel cu care trebuia să se căsătorească. De atunci au loc foarte multe accidente în acea zonă, în special lângă crucea ridicată de familie în memoria tinerei mirese.

într-o perioadă de numai doi ani, 12 bărbaţi necăsătoriţi au murit în apropierea acestei crucii, ceea ce îi face pe localnici să se gândească la un blestem al miresei care, nu se ştie de ce, nu a putut părăsi această lume împreună cu logodnicul ei.

DEALUL LUNGANILOR, BÂNTUIT DE FANTOMELE SOLDAŢILOR


Aflat între satele Sarca şi Lungani, din judeţul Iaşi, dealul Lunganilor este cunoscut în zonă pentru apariţiile misterioase care îi întâmpină pe călători. Mai mulţi localnici au poveşti legate de această regiune, poveşti nu tocmai plăcute, cu stafii care i-au însoţit pe kilometri întregi, plutind alături de ei pe deasupra drumului.

Se pare că în această zonă au fost înmormântaţi într-o groapă comună mai mulţi soldaţi decedaţi în Primul Război Mondial.  Pentru că au murit neîmpărtăşiţi, fără lumânare şi au fost îngropaţi fără slujbă, sufletele lor nu şi-au găsit liniştea şi probabil că le cer drumeţilor ceea ce li se cuvine, adică o slujbă creştinească.

PĂDUREA HOIA-BACIU, TRIUNGHIUL BERMUDELOR DIN TRANSLIVANIA


Pădurea din apropierea oraşului Cluj-Napoca este demult cunoscută pentru întâmplările misterioase care au loc aici şi chiar a fost catalogată drept o poartă spre o altă dimensiune. Supranumită “Triunghiul Bermudelor din Transilvania”, pădurea este una din zonele cele mai active ale lumii din punctul de vedere al fenomenelor paranormale.  

Legendele ar fi apărut, se pare, după ce un cioban a dispărut în această pădure împreună cu cele 200 de oi ale sale şi nimeni nu a reuşit să-l găsească nici pe el, nici vreo parte din turmă. A fost doar prima dispariţie misterioasă care a avut loc în această pădure. Acum, atât localnicii cât şi turiştii evită zona, ea fiind o destinaţie rezervată celor dornici de senzaţii tari.

Localnicii spun că cei ce intră în pădure au brusc senzaţii ciudate de greaţă sau sunt cuprinşi de dureri ciudate care le lasă urme vizibile pe piele, în timp ce permanent au senzaţia că cineva îi urmăreşte din spatele copacilor.

Şi nu e vorba doar de impresii. Fenomene inexplicabile au fost surprinse şi de camerele foto: obiecte suspendate în aer, umbre, forme ciudate, siluete. Unii vorbesc despre extratereştrii, alţii despre fantome. Cert este că în pădurea Baciu se întâmplă ceva ciudat, care afectează nu numai oamenii, ci şi plantele din zonă, care se usucă brusc sau îşi schimbă aspectul în mod inexplicabil.

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare