marți, 15 martie 2011

Bloody Mary,fecioara cea sangeroasa.


Adesea confundata cu numele celebrei bauturi alcoolice pe baza de votca ,suc de tomate si condimente 

,Bloody Mary ,despre care legendele spun ca ar fi Fecioara Maria sau una dintre reginele Angliei ,le apare in oglinda acelora care o apeleaza dupa un ritual anume ,sub forma unei femei palide ,cu fata si pieptul pline de sange.Variantele acestei legende sunt nenumarate ,dar subiectul este prezent in toate povestile de groaza care anima focurile de tabara ale elevilor americani din campusurile de vara.


~Bloody Mary ataca dincolo de oglinda~



Exista multe moduri de a  chema spiritul lui Mary ,considerat a fi unul a fi unul dintre dintre cele mai receptive la apelurile celor vii.Dar si unul foarte periculos,dat fiind faptul ca aparitia sa nu se limiteaza la suprafata oglinzii.Multe istorisiri mentioneaza ca spiritul a sarit la cei de dincolo de oglinda ,provocandu-le rani serioase pe fata.


~Ritualul chemarii lui Bloody Mary~



Ritualul chemarii lui Bloody Mary este,in general,cam acelasi:intr-o camera intunecata [baie,camera],in fata unei oglinzi marginite de lumanari aprinse " apelantul trebuie sa-i rosteasca numele de 13 ori .
Intonatia apelurilor este crescanda- de la implorare pana la strigat.La fiecare strigare,oglinda trebuie privita intens.Dupa cum indica unele ritualuri cel care apeleaza trebuie sa se invarteasca pe loc sau sa-l apeleze cu cuvintele : "Mary,te detest" ,Mary,vino la mine!" sau "Mary,eu ti-am ucis fiul!"
In urma acestei ultime modalitati de apel ,cel care o cheama trebuie sa fie foarte atent ,pentru ca spiritul l-ar putea ataca violent.


~Cazuri Sangeroase~



In anii 90 ,o americanca intre doua varste ,celibatara ,a decis sa puna capat acestor speculatii si a apelat spiritual.A doua zi,a fost gasita zacand in usa baii ,cu un cutit infipt adanc in spate.
O tanara frantuzoaica a incercat si ea efectele chemarii ,dar aparitia din oglinda a speriat-o atat de tare incat s-a impiedicat ,rupandu-si un picior.


~ Din folclor,la universitate~


Se spune ca, acum aproape 100 de ani ,o femeie numita Mary a avut un accident teribil.A decedat in urma hemoragiei ranilor care au desfigurat-o,ultima imagine a fetei sale obligand-o la chinuri groaznice.De atunci ,spiritul ei diabolic bantuie mai ales in lumea oglinzilor ,dorind sa-i ingrozeasca pe toti cei care sunt in viata.Prezenta fantomatica a lui Bloody Mary a fost atat de luata in serios incat,in 1978 ,folclorista Janet Langlois a scris un eseu despre acest spirit,bazandu-se si pe datele furnizate de elevii unei scoli catolice despre fantoma unei femei despre care invatasera la cursuri ,numita Mary Whales.


Legenda urbana ,avand-o ca protagonista pe Bloody Mary ,constituie si obiectul de studiu principal al mai multor cursuri din universitatile americane,reprezentand nu doar un crampei din istoria culta a SUA ,ci si puterea supersitiilor care rezista si in prezent pe pamant american.


~ Cine a fost Bloody Mary?~



Unii specialisti in paranormal spun ca Bloody Mary ar fi de fapt chiar Fecioara Maria ,care vine in persoana sa-i avertizeze pe profani ca nu este bine sa se joace cu numele ei sau al Fiului sau,Iisus Hristos.Dar cativa o vad ca fiind chiar una dintre reginele Angliei ,de a carei domnie sunt legate mai multe crime ,la Curte.


Alti istorici sunt de parere ca spiritul apartine unei vrajitoare arse de vie de niste sateni englezi,acum cateva veacuri ,si care se razbuna pe "apelant" de fiecare data cand numele ei este rostit in desert.O alta varianta ,mai recenta,spune ca fantoma este a unei femei decedate impreuna cu fiul ei in urma unui accident de automobil ,provocat de un sofer neatent ,care le-a lovit masina.Soferita moarta a decis sa bantuie pe veci oglinzile celor agresivi in trafic ,pentru a se razbuna pe conducatorul auto care a ucis-o pe ea si pe fiul ei.
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare