marți, 15 martie 2011

Legende urbane care au creat panica


AVERTISMENT:


Această listă conţine materiale pentru adulţi. Legende urbane au o samanta de adevăr şi servesc ca simple poveşti spuse în jurul unui foc de tabara, sau intr-o noapte furtunoasă. Cu toate acestea, unele legende urbane ne provoaca temeri profunde şi sunt răspândite rapid de către oameni, prin viu grai sau alte mijloace, înmulţind un sentiment de nelinişte şi nesiguranţă, menit a incita la reacţii. Următoarele legende urbane următoarele si-au găsit calea în talk show-uri, ştiri şi de pieţe de desfacere, cauzand o varietate de emotii, descriind o societate depravata si decadenta, care este în continuare ameninţă şi că trebuie să fie protejata.

1. Petrecerile Curcubeu


O petrecere curcubeu este un tip de petrecere sexuala, declarat popular în rândul adolescenţilor, în care fetele purta nuante diferite de ruj apoi le facea sex oral masculilor prezenţi la petrecere, lăsând o gamă de culori pe penisuri lor, care vag seamănă cu un curcubeu. Aceasta legenda urbana a fost mediatizata pe talk-show-uri şi in mai multe publicaţii, astfel incat părinţii au inceput sa creadă că petrecerile curcubeu au fost cu adevarat, mai ales, în rândul adolescenţilor. Cu toate acestea, în afară de testimoniale discutabile, există puţine dovezi, că petrecerile curcubeu sunt reale, iar sexologii, precum şi profesionişti în domeniul sănătăţii, cred această practică a fi inexistenta si nimic mai mult.



2. Braţara de sex


Conform legendei, bratarile gel, de asemenea, cunoscute sub numele de brăţări jeleu, sau "bratari de conştientizare," sunt utilizate de către adolescenţi ca un cod sexual pentru a indica dorinţa de a participa la diferite acte, care variază de la îmbrăţişari şi saruturi, la sex oral şi actului sexual. Actele sunt determinate de culoarea brăţară, şi în cazul în care un băiat fixează bratara unei fete pe încheietura mâinii ei, el este ca un fel de "cupon sexual". Mai multe şcoli au interzis bratarile ca un raspuns la zvonurile sensului bratarii "ascunse, iar in urma prezentarii lor la ştiri a dus să se creadă că zvonurile au fost de fapt adevărate, menţionând interzicerea bratarii ca dovadă pozitive. Părinţii au fost socati şi nu au crezut, ignorând faptul că bratarile de gel au servit doar ca un accesoriu de moda, şi că legenda urbana a bratarii folosite ca "cupon sexual" a fost nimic mai mult decât iluzii create de adolescenţi.

3. Tatuajul " stea albastra"

Legenda tatuajului stea albastră ia forma de avertisment care declară că tatuajul este semnul celor care se drogheaza cu LSD, un drog halucinogen. LSD se distribuite copiilor ca să devina dependenti la o vârstă fragedă . "Avertisment" a fost numele tatuajului atribuit de mai multe instituţii de sănătate şi de departamente de poliţie. În ciuda faptului că informaţiile cuprinse de "avertizare" privind efectele LSD este inexactă, şi că, LSD-ul nu este o dependenţă de droguri, legenda "stea albastră" continuă ca un semnal de alarmă. Legenda iasa la suprafata din timp în timp, aducând cu sine un val familiar de panică şi se referă la faptul că nici un caz nu este dovedit ca distributia LSD la copii există.
Nota*: - Despre LSD - LSD este numele generic pentru acidul lisergic dietilamida-25. Descoperit in 1938 de catre Albert Hofmann in 1938, LSD este una dintre cele mai puternice substante halucinogene cunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare